szi-3213
Nem vagyok a szavak embere és valakitől egyszer azt hallottam, hogy a fotózás nem tartozik a verbális műfajok közé…

A képek kell, hogy beszéljenek helyettem!

Felnőtt fejjel találtam rá a fotózás csodájára és rövid idő alatt igazi szerelemmé vált számomra.

 

A fotózás több ágát is kipróbáltam, amire megtaláltam önmagamat. Az emberábrázolás ragadott meg végérvényesen, az emberi test SZÉPSÉGE.

Arra törekszem, hogy ne csak jó, de egyedi, különleges fotókon lásd viszont Önmagadat! Hogy a kép RÓLAD szóljon. Találjuk meg együtt azt a saját világot, hangulatot, érzést, amely a gomb lenyomásával örökre VELED marad! Ezek a pillanatok adják számomra az igazi csodát: megörökíteni a megfoghatatlant és egy pillanatra megállítani az időt.

A Portfóliómban szereplő témákat hivatásos modellekkel fotóztam be a műtermemben, vagy egyedi helyszínen. A sorozatok elkészítésével az volt a célom, hogy egy kis ízelítőt adjak arról: milyen típúsú / hangulatú fotókat készítek… Tudok készíteni.

(Mivel a glamour, fél–akt és művészi–akt egy nagyon bennsőséges téma, a megrendelők ritkán járulnak hozzá, hogy a saját sorozataikból nyilvánosan megoszthassak fotókat a weboldalamon. Ezt természetesen minden esetben a legmesszebbmenőkig tiszteletben tartom (+ szerződés szabályozza), hiszen az ilyen jellegű fotózás egy komoly bizalmi viszonyon alapul)

Ígérem nem írok önéletrajzot és nem sorolom fel a bizonyítványaim számát.

Egyet bizton állíthatok: a szakmát a legjobbaktól TANULTAM és folyamatosan képzem magamat, hogy még jobb lehessek, hogy még többet tudjak adni!

Kérlek nézz körül az oldalamon! Én így látom a világot a lencsén keresztül…

” I have known Szilvia for years, and the only thing what I can say, is, that, IT IS A PLEASURE! She participated in some of my workshops, and surprised me all the time! The questions she asked, her attention for details, and her ideas, all have shown to me, that she takes photography very seriously! The way a woman sees things around us always fascinated me, being very different and still the same! In this world of self indulgent, self-made “artists” it’s a breath of fresh air to meet somebody, who just wants to make great pictures. She is not trying to be “trendy”, she is trying to be good! This attitude shows in her work, and that’s all what makes the difference! If you ever want to have really good pictures of yourself, you can’t make a better choice than her! “

Szipál Péter

szipal schaffer-7582

Szipál Martinnal, a Mesterrel :-)

nanasi schaffer kozos foto ps-lr

Nánási Palival

RÓLAM mondták:

” Hogy milyen is a “munka” Szilvivel?

Az első IGAZI fotózást szerintem mindenki jóleső izgalommal várja.

“Szép leszek a képeken? Nem fogok bandzsán nézni? Tudok majd őszintén mosolyogni a kamerába?” Aztán belép az ember és minden megváltozik, már csak TE számítasz.

Szilvi rögtön megtalálja veled a hangot, legyen bármilyen a hangulatod, és mire a kamera elé kerülsz már sehol az izgalom.

Én nem izgultam az első alkalomkor (egy bőrönd selyempapírba csomagolt ruhával érkeztem..), hanem rettegtem, az első 5 percig. Aztán úgy repült el 3-4 óra,hogy észre sem vettem. Jó hangulat, beszélgetés és közben lázasan kattog a gép, és azt veszi észre az ember, hogy Szilvi lendülete és lelkesedése átragad rá is. És a végeredmény?

Örök élmény, egy olyanan album, amit bárhol bármikor szívesen elővesz az ember lánya, mutogatni, vagy csak úgy magának rosszabb napokon önbizalom erősítésnek.

Gyógyszerként kellene minden nőnek felírni: Évente egy Schäffer Szilvi fotózás! :-) “

K. Kata

—–

“Miért szeretem  a Mánia by Eeve kollekcióimat Szilvivel fotózni?

Mert:

– technikailag tökéletes stúdióval rendelkezik,

– mert professzionális tudása van

– igényes, barátságos környezetben zajlik a munka

– korrekt, igényes a munkát tekintve,

– pontos, precíz

– maximalista minden tekintetben.

Fontos még, hogy vendégeimet is nyugodt szívvel viszem hozzá, mivel maximálisan elégedett és hálás vagyok a munkájáért!

Mindenkinek csak ajánlani tudom aki, felejthetetlen élményt és igényes profi fotókat szeretne!”

 Samu Éva – tervező

—–

„Szilvi sokat ad a munkájára, mindig a maximumra törekszik, de ettől még nem lesz görcsös Vele a munka. Már a kezdés előtt biztosítja a jó hangulatot, baráti légkört és a munkára való ráhangolódást, hiszen így mindenkinek könnyebb és élvezetesebb a fotózás. Kikéri a véleményünket, hogy legyünk kreatívak, hozzunk saját ötletet, ugyanakkor elmondja, hogy szerinte mi fog jól mutatni, mit lehetne még hozzátenni vagy épp mi a felesleges egy beállításnál.

Összegezve kreatív, profi, maximálisan kihozza a helyzet adta lehetőségeket, ugyanakkor könnyed és az ember észre se veszi, hogy már eltelt a nap fele.

Az utómunkái gyönyörűek és sokat mondóak, hűen adják vissza a érzelmeket. Igazán maradandó „ajándékokat” készít! Amikor az esküvői képeinket nézegetjük még ma is elfognak azok az összetett érzések, amiket akkor éreztem!

 Kovács Ernő és Dóri, Budapest”

—–

” Szilvi műtermében egy alkalommal asszisztensként voltam jelen.

A fotózás nagyon jó hangulatban telt, vidám kis csapat állt össze.

Sokkal inkább éreztem egy baráti hangulatú találkozónak, mint munkának ezt a fotózást. “

 Szerdahelyi Ádám – Mikrosat